Sevärdheter och besöksmål

Tibro ligger mitt i Skaraborg och när du bor hos oss har du nära till många fantastiska resmål och sevärdheter. Förutom allt som går att göra i trevliga Tibro brukar de närmaste och populäraste orterna bland våra gäster vara Skövde, Hjo och Karlsborg. Många av våra gäster tycker också att det är smidigt att bo hos oss när de t.ex. ska besöka Skara sommarland, bada i Vättern, turista i Mariestad eller gå rundor på flera av de närliggande golfbanorna.

Här har vi sammanställt några tips på resmål och sevärdheter som vi tycker att ni inte ska missa när ni bor på Vandrarhemmet Tärnan.

Tibro

Tibro har mycket att erbjuda med sitt sprudlande föreningsliv. Bara 300 meter från vandrarhemmet ligger Tibro Ishall och Tibro Sporthall. Det finns också bowling, biograf, mini-zoo, badplatser, en av Skaraborgs finaste frisbeegolfbana och mycket annat. Blir ni hungriga och inte vill laga maten själva finns det flera restauranger och caféer med olika utbud. Fritidsområdet i Rankås som ligger i närheten av vandrarhemmet rankades på tredje plats över Sveriges bästa motionsspår och är ett välbesökt område för löpning, mountainbike, skidåkning och promenader.

Hjo

Hjo hamn: 15 minuter med bil
Trästaden hör till de finaste boendemiljöer som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och i Hjo finns en av dem. Hjo erbjuder en rofylld och varm och därtill mycket vacker miljö vid Vätterns strand.

Kring torget och på angränsande gator finns mysiga butiker och caféer. Missa inte heller stadsparken och hamnen där man kan köpa nyfångad rökt fisk. Varje år arrangeras i Hjo den välbesökta Hantverksmässan.

Skövde

Skövde centrum: 15 minuter med bil
I Skövde finns mattraditioner från hela världen. Du kommer att förvånas över hur många restauranger, pubar, caféer och andra nöjesställen du hittar. Skövde är känd för sin shopping och ni hittar ett stort utbud av butiker. Skövde bjuder också på lite lugnare aktiviteterna som golf, boule, bowling och blomstervandringar, till ren action på Äventyrsbadet, Laserdome och gokart på Kusåsen.

Karlsborg

Karlsborg centrum: 25 minuter med bil
Karlsborg ligger i ett vackert landskap med spännande natur och flera sjöar, vilket ger goda förutsättningar för en aktiv fritid med sport och friluftsliv. Här finns mycket att se och uppleva! Karlsborgs kommun har en unik historia som lämnat efter sig vackra och kulturhistoriskt värdefulla miljöer. Karlsborgs fästning, Forsviks industriminnen och Göta kanal är bara några exempel.